Návrat legendy Sherwoodu. Robin Hood bude v akčním RPG
i Zdroj: Judica Me Games
Gaming Článek Návrat legendy Sherwoodu. Robin Hood bude v akčním RPG

Návrat legendy Sherwoodu. Robin Hood bude v akčním RPG

Josef Ventrča

Josef Ventrča

24. 4. 2024 13:35

Robin Hood se objeví v nové akční hře na hrdiny Shadow of Nottingham. Hráči budou z pohledu první osoby bojovat se zlými feudálními lordy, aby pomohli utlačovaným obyvatelům staré Anglie. Největším lákadlem může být i grafické zpracování.

Reklama

Robin Hood: Shadow of Nottingham je chystané akční RPG se sandboxovými prvky od nezávislého studia Judica Me Games, ve kterém pracuje jediný člověk. Kousek od neznámého studia by tak teoreticky mohl zaplnit díru, která zůstává po nedosažitelném stealth akčním titulu Robin Hood: Legenda Sherwoodu, ačkoliv zážitek nabídne naprosto odlišný.

V Shadow of Nottingham lze očekávat víc akce, jelikož kamera bude z pohledu první osoby a podle traileru je vidět, že často budete v ruce třímat meč, či luk, abychom mohli efektivně čelit nepřátelským rytířům a jiným služebníkům uzurpátora královského křesla. Překvapením však je, že tvůrci implementovali i fantasy část, čímž lze očekávat taky střety s démonickými monstry ukrytými v prastarých zříceninách, kde hlídají poklady.

Jako správný Robin Hood se ovšem budete muset i plížit. V temných místech vás nepřátelé neuvidí ani neuslyší, tedy za předpokladu, že neuděláte podezřelý pohyb. 

Vývojáři slibují i historicky přesně zpracovaný svět, samozřejmě propletený s výše zmíněnou fantazií. Podle slov tvůrců si však pro zpracování herní mapy dali záležet na detailním výzkumu reálií z Anglie 12. století. Výsledek se má promítnout do života ve městech, vzhledů a chování obyvatel, zpracování zbroje, zbraní a bojových stylů, i architektury. Postavy mají působit uvěřitelně, a jelikož se jedná o RPG, tak budou mít i vlastní názory, přesvědčení a cíle. Ostatně z ukázky lze vydedukovat, že s některými bude možné vést dialogy.

Dead Island 2 se rozrostl o nové brutální DLC. To nás zavede na hudební festival v LA
i Zdroj: Deepsilver

Dead Island 2 se rozrostl o nové brutální DLC. To nás zavede na hudební festival v LA

Do populární zombie rubačky Dead Island 2 přibylo nové DLC s názvem SoLA. To nás zavede na hudební festival v LA.

22. 4. 2024 13:50

Tvůrci dále uvedli, že v Nottinghamu a Sherwoodu se budou vyskytovat mnohé frakce a skupiny s vlastními zájmy, které mohou sympatizovat se samozvaným králem, případně stát proti němu v odboji. Hráči si budou moci vybrat, na čí stranu v boji proti uzurpátorovi se připojí. Jisté však je, že se nezavděčí všem a zkrátka někoho si znepřátelí.

Cell-shadingové grafické zpracování zaručuje, že pokud se hra podaří po hratelné stránce, dlouhou dobu nezestárne. Zároveň nabízí neokoukaný pohled.

Datum vydání Robin Hood: Shadow od Nottingham zatím není jasné, ale je možné si jej přidat do seznamu přání na platformě Steam.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama