MOUZ si odváží druhou EPL trofej, Vitality na Myšáky nestačili
i Zdroj: Adam Lakomy, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek MOUZ si odváží druhou EPL trofej, Vitality na Myšáky nestačili

MOUZ si odváží druhou EPL trofej, Vitality na Myšáky nestačili

Pavla Doušová

Pavla Doušová

12. 5. 2024 20:17

ESL Pro League Season 19 je za námi a vítězně z něj již podruhé za sebou odchází MOUZ. Mladá sestava ukazuje svou dominanci i bez slovenského Davida "frozen" Čerňanského.

Reklama

Tentokrát MOUZ padli za oběť Vitality, kteří měli dosud bezchybný průběh EPL Season 19. Všechna utkání šla dle jejich představ a oni si absolutně nemohli stěžovat. Pak ale přišli MOUZ a vše se změnilo.

Naposledy proti sobě Vitality a MOUZ stáli na IEM Cologne 2023 ve skupinové fázi, odkud s triumfem odešli Vitality. MOUZ dostali šanci na odvetu až po třičtvrtě roce a ještě bez ostříleného Slováka Davida “frozen” Čerňanského.

Začalo se na Infernu, které zvolili Vitality. Je to sice jejich nejhorší mapa za poslední tři měsíce, co se statistik týče,  MOUZ jsou na tom ale ještě o trochu hůř. Tato taktika pro Vitality bohužel nevyšla tak, jak by si asi přáli, protože hned se začátkem hry se jim moc nedařilo. Druhý poločas začínali se třemi body a bohužel se jim to dotáhnout nepovedlo.

Nebylo ještě všem dnům konec a šlo se na Mirage, který si zvolili MOUZ. Tam byla distribuce bodů úplně stejná jako na Infernu. V první polovině se Vitality podařilo získat pouze tři body a v druhém se marně snažili dotáhnout oponující mužstvo. Mapa skončila 13-8 pro MOUZ.

Druhý výběr Vitality mohl hru buď definitivně ukončit ve prospěch MOUZ, nebo dát novou šanci vybírajícím. Ti zvolili Nuke. I na třetí mapě dopadl první poločas identicky k předchozím dvěma, Vitality získali tři body a MOUZ se podařila šestikolová výherní série. Poslední část tohoto utkání byla také dominována MOUZ, Vitality se bohužel nepodařilo je dotáhnout.

Nejlepším hráčem utkání byl izraelský Dorian “xertioN” Berman, kterému se v této krátké BO5 podařilo vystřílet si 56 zabití a 92 bodů průměrného poškození za kolo. 

MOUZ si díky této jednoznačně zasloužené výhře mohou užít druhou trofej jednoho z eventů EPL řady. Jejich první byla na minulém EPL, konkrétně ESL Pro League Season 18.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama